Sophie's Dinner

...everyone can cook...

2009. október 2., péntek

Túrós csusza

Egy örökzöld klasszikus következik, aminek mostanában akkora sikere van, hogy minimum heti 1x az asztalra kerül. Valószínűleg nagy szükségem van a kálciumra, hiszen mióta babát várok, korlátlan mennyiségben kívánom a tejterméket. A túrós tésztából én csak a sósat tudom elképzelni, szalonnával és sok sok tejföllel, de találkoztam már eléggé durva kombinációkkal is:

  • sós: tejföl, túró, szalonna
  • édes: tejföl, túró, porcukor
  • szélsőséges: tejföl, túró, porcukor, szalonna (!!)
  • roma: tejföl, túró, pörköltszaft
  • érdekes: tejföl, túró, porcukor, savanyú uborka (!!!)

   Én egy továbbfeljesztett sós változatot készítek a következő módon:

    Hozzávalók:

    • 1 csomag csuszatészta
    • 1 doboz tejföl
    • 1 doboz túró
    • 1 fej vöröshagyma
    • füstölt szalonna
    • pirospaprika, só, bors

     A tésztát felteszem főni. Amíg elkészül, apróra vágom a szalonnát, és szép pirosra sütöm. A megsüt azlonnákat kiszedem a zsírból, és félreteszem. A szalonnazsírba beledobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, és jó pirosra sütöm.

       A tányérra a következőképp kerül: tészta, rá a sok túró és tejföl (néha előre összekeverem, hogy egyenletessebben be tudja vonni a tésztát). Tetejére felhalmozom a szalonnát és a pirított hagymát, megszórom pirospaprikával, egy kis borssal és sóval.

         Bármikor megenném!!! :)

          Szép napot!

          1 megjegyzés:

          Miner.hu 2009. október 3. 13:31  

          Szia!

          Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

          Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

          Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

          Üdvözlettel:
          Miner.hu

          Felhasználási feltételek


          A blogon található összes fotót és írást bármely módon, forrásmegjelölés nélkül felhasználni, a szerző engedélye és előzetes, írásos beleegyezése nélkül tilos! Megsértése jogi következményeket von maga után!


            © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

          Back to TOP