Sophie's Dinner

...everyone can cook...

2009. október 2., péntek

Túrós csusza

Egy örökzöld klasszikus következik, aminek mostanában akkora sikere van, hogy minimum heti 1x az asztalra kerül. Valószínűleg nagy szükségem van a kálciumra, hiszen mióta babát várok, korlátlan mennyiségben kívánom a tejterméket. A túrós tésztából én csak a sósat tudom elképzelni, szalonnával és sok sok tejföllel, de találkoztam már eléggé durva kombinációkkal is:

    • sós: tejföl, túró, szalonna
    • édes: tejföl, túró, porcukor
    • szélsőséges: tejföl, túró, porcukor, szalonna (!!)
    • roma: tejföl, túró, pörköltszaft
    • érdekes: tejföl, túró, porcukor, savanyú uborka (!!!)

      Én egy továbbfeljesztett sós változatot készítek a következő módon:

        Hozzávalók:

        • 1 csomag csuszatészta
        • 1 doboz tejföl
        • 1 doboz túró
        • 1 fej vöröshagyma
        • füstölt szalonna
        • pirospaprika, só, bors

          A tésztát felteszem főni. Amíg elkészül, apróra vágom a szalonnát, és szép pirosra sütöm. A megsüt azlonnákat kiszedem a zsírból, és félreteszem. A szalonnazsírba beledobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, és jó pirosra sütöm.

              A tányérra a következőképp kerül: tészta, rá a sok túró és tejföl (néha előre összekeverem, hogy egyenletessebben be tudja vonni a tésztát). Tetejére felhalmozom a szalonnát és a pirított hagymát, megszórom pirospaprikával, egy kis borssal és sóval.

                  Bármikor megenném!!! :)

                    Szép napot!

                    0 megjegyzés:

                    Felhasználási feltételek


                    A blogon található összes fotót és írást bármely módon, forrásmegjelölés nélkül felhasználni, a szerző engedélye és előzetes, írásos beleegyezése nélkül tilos! Megsértése jogi következményeket von maga után!


                      © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

                    Back to TOP