Sophie's Dinner

...everyone can cook...

2009. augusztus 18., kedd

Elrakás maraton

A hétvégén a szüleimnél voltunk, és a mamánál szedtünk egy csomó paradicsomot, cseresznyepaprikát, zöldparadicsomot, és tököt. Még aznap délután vettünk hozzá káposztát, uborkát, és Sá este legyalulta az összeset, mivel a csalamádénak 24 órát sóban kell állnia. (A tököt is legyalulta, de azt fagyasztóba tettem) A levet találomra készitettük, mert eddig még sosem romlott meg. :) Ma pedig második felvonásként összevágtam 2 kiló hagymát, és vagy 8 kiló paprika-paradicsomot (hámozva), és összedobtam 10 üveg lecsót télire! Recept, hogy jövőre már keresni se kelljen:

    Lecsó zsírral konzerválva:
    • 2 kg hagyma
    • 6-7 kg paprika
    • 2-3 kg paradicsom
    • 0,5 kg zsír
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg só

    A hagymát a zsíron megpirítjuk. A paradicsomot forró vízbe dobva lehámozzuk, majd szeleteljük. A zöldpaprikát csíkokra vágjuk (a karikázás itt nem praktikus, mert az üvegbe töltve sok holt tér keletkezik!) majd forró vízfürdőbe dobva pár percig főzzük.

    A zsírban sült hagymára dobjuk a felszeletelt paradicsomot, paprikát, összeforraljuk, majd belekeverve a só-cukor mennyiséget forrón üvegekbe töltjük. Kihűlésig dunsztba tesszük, ezalatt a lecsó készre fő. Teljesen konyhakész, csak melegíteni kell!

    2.5 óra, pucolással együtt, azt hiszem büszke lehetek magamra. De most kidőltem. Most nekiállok River Cottage maratont nézni, szigorúan fekve, levezetésképpen. Szép napot!

    0 megjegyzés:

    Felhasználási feltételek


    A blogon található összes fotót és írást bármely módon, forrásmegjelölés nélkül felhasználni, a szerző engedélye és előzetes, írásos beleegyezése nélkül tilos! Megsértése jogi következményeket von maga után!


      © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

    Back to TOP