Elrakás maraton
A hétvégén a szüleimnél voltunk, és a mamánál szedtünk egy csomó paradicsomot, cseresznyepaprikát, zöldparadicsomot, és tököt. Még aznap délután vettünk hozzá káposztát, uborkát, és Sá este legyalulta az összeset, mivel a csalamádénak 24 órát sóban kell állnia. (A tököt is legyalulta, de azt fagyasztóba tettem) A levet találomra készitettük, mert eddig még sosem romlott meg. :) Ma pedig második felvonásként összevágtam 2 kiló hagymát, és vagy 8 kiló paprika-paradicsomot (hámozva), és összedobtam 10 üveg lecsót télire! Recept, hogy jövőre már keresni se kelljen:
- 2 kg hagyma
- 6-7 kg paprika
- 2-3 kg paradicsom
- 0,5 kg zsír
- 20 dkg cukor
- 20 dkg só
A hagymát a zsíron megpirítjuk. A paradicsomot forró vízbe dobva lehámozzuk, majd szeleteljük. A zöldpaprikát csíkokra vágjuk (a karikázás itt nem praktikus, mert az üvegbe töltve sok holt tér keletkezik!) majd forró vízfürdőbe dobva pár percig főzzük.
A zsírban sült hagymára dobjuk a felszeletelt paradicsomot, paprikát, összeforraljuk, majd belekeverve a só-cukor mennyiséget forrón üvegekbe töltjük. Kihűlésig dunsztba tesszük, ezalatt a lecsó készre fő. Teljesen konyhakész, csak melegíteni kell!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése