Sós citrom
Tavaly tavasszal Nepálban jártunk, ahonnét -természetesen - soksok fűszert, konzervet, gasztro érdekességet hoztunk. Ezek egyike a sós citrom, amire Sá annyira rákattant, hogy muszáj volt itthon reprodukálni. A recept teljes siker, talán jobb mint az eredeti. Lássuk, mi kell hozzá:
- kb 2 kg citrom
- sok sok só
- szemes bors, babérlevél, rozmaring, kakukkfű, a kívánt íz függvényében

Az üvegeket lezárjuk. Pár hét érlelés után a ciromlé teljesen feloldja a sót, és egy sűrű "sószirup" képződik. Innentől már fogyasztható, de igazából bármeddig eláll.
Figyelem! Fűszerként használjuk, mert borzasztóan intenzív sós-savanyú ízbombát kapunk! Halakhoz, mártásokhoz elég csak egy pici darabka. Bááár... előfordul, hogy Sá fomabontó módon vajaskenyérre szeleteli. Teljesen rá lehet kattanni.
Szép napot!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése