Sophie's Dinner

...everyone can cook...

2009. november 2., hétfő

Classic, Nagycenk

Mivel a bébi nem sokkal a születésnapom előtt érkezik majd, várhatóan kisebb gondunk is nagyobb lesz az én szülinapomnál... ezért Sá meglepett egy előrehozott ünnepléssel! Kissé késésben vagyok a bejegyzéssel, hiszen kb 3 hete történt, amikor elvitt egy soproni meglepetés-hétvégére. Pont a legjobb időpontban, hiszen mostmár nemigen mernék elindulni hosszabb útra.

    A hétvége nagyon jól sikerült, belefért a Ráspi Fertőrákoson (bejegyzés jön), egy Fertő tavi hajókirándulás, az elmaradhatatlan Leberkäse Ausztriában, és hazafelé úton útbaejtettük a nagycenki Classic éttermet.
      A Classicba már régóta szerettem volna elmenni, hiszen kevés étterem rendelkezik saját bloggal! Már a kezdetek óta követem a "Gasztronómia és vendéglátás" bejegyzéseit, és nagyon szimpatikus, hogy a bevált éttermi recepteket mennyiségekkel, elkészítési móddal posztolják! A blogot Sárközi József (executive chef) és Kovács Szabolcs (commis de cuisine) írják, érkezésünkkor pont ők voltak a konyhában is! :)
        Nagyon örültünk, hiszen így személyesen is találkozhattunk, és gratulálhattunk munkájukhoz!
          Lássuk az ételeket!
            Míg eldöntjük, mit fogunk ebédelni, egy köszöntő falat érkezik a konyhából:
            Jól indul az ebéd! A forró bárány-édesburgonykrém-házilag pácolt kecskesajt-paradicsom kombináció igazán finom, imádom ezeket a kis falatnyi élményeket!
              Az én előételem : Préselt libamáj kamilla lekvárral és szarvasgombás brióssal (belinkelem a blogban található képet, mert jobb, mint az enyém) A kamilla lekvár, vagyis inkább zselé nagyon érdekes. Én alapvetően nem szeretem a kamilla ízt, mert gyerekkorom nemszeretem-gyógykúráira emlékeztet, viszont ez a könnyű zselé finom. A kamilla íz nem tolakodó, "besimul" a libamáj és a friss saláta íz mellé. A libamáj örök szerelem, az íz most is ottvan, viszont amit változatnék, az a tálalási hőmérséklet - ez kissé hideg ahhoz, hogy krémesen kenhető legyen.
                Sajnos a szarvasgombás briós lemarad, mert - ahogy később megtudjuk - a szarvasgomba nem volt elég jó minőségű a felhasználáshoz. Ezért a Chéf úr személyesen is elnézést kér, amikor kijön köszönteni bennünket. Azt hiszem egy ilyen dolog bárhol előfordul, és részemről sokkal többre értékelem ezt a megoldást, mintha az étlaphoz ragaszkodva, nemtörődöm módon kihoznának egy nem 100%-os hozzávalóval készült ételt, ami esetleg agyonvághatja az egész élményt. Emiatt a korrekt hozzáállás miatt, a hiányosság ellenére sem marad negatív emlék az amúgy kiváló előétel!
                  Sá sütőtökkrémlevest választ, persze én is megkóstolom... a leves forró, és könnyű, mire észbe kapok, már szinte csak az utolsó kanál levest sikerül megszereznem! :) Ahhoz képest, hogy Sá - saját bevallása szerint - nem szereti a sütőtököt, ez nagyon meggyőző...

                      Bár a baba miatt sokszor egész nap ennék, fizikailag mégsem marad sok hely a főételnek, ezért egy könnyű fogást választok:

                      Kerti zöldségekel töltött vajas tésztakosárka, metélőhagymás sajtmártással

                          A fogás érezhetően frissen, a sütőből kerül az asztalra, nagyon örülök a mellé felszolgált "extra" sajtmártásnak is, amit az utolsó cseppig kikanalazok. Egyszerű, finom.

                            Sá ropogós kacsapecsenyét választ aszalt szilvás párolt káposztával... ami majdhogy nem is kerül megörökítésre, mert amint megkapja a gyönyörű, fél sült kacsát, azonnal nekiáll az evésnek. A fényképezés csak ezután jut eszünkbe ... :) Persze nem bírtam megállni hogy bele ne egyek, egyből elkönyörögtem a legjobb részt, a ropogós szárnya végét... imádom amikor a hús puha, ezek a "lelógó alkatrészek", és a csontok végei pedig ropogtatnivalóan pirosra sültek. Hmmm...

                                Mikor úgy döntünk, hogy "helyhiány" miatt kihagyjuk a desszert rendelést, a Chéf úr ajándékaként (az elején megemlítettük, hogy az út születésnapi ajándék nekem) meghívást kapunk egy sütőtökös - csokis tortára, amit természetesen örömmel és köszönettel elfogadunk! Hát valóban kár lett volna kihagyni, jóllakottságunk ellenére egy morzsa sem marad belőle... még fényképezni is elfelejtünk. :)

                                  Mindent összevetve nagyon jól sikerült a látogatás, a Classic egy figyelmes(!), emberi, vendégközpontú étterem, nagyon jó konyhával. Mi még biztosan visszatérünk - hármasban - , addig is szívből ajánlom ( a blogot is ) mindenkinek!

                                    Szép napot!

                                      2 megjegyzés:

                                      mm 2009. november 3. 12:35  

                                      Thyss!!!! :) :) :) :) :)
                                      szia:))))
                                      nahát, csak úgy koppan az állam, micsoda dolgokat olvasok itt!:)
                                      nagy gratula a babához! :)
                                      szia,
                                      mm

                                      Sophie. 2009. november 3. 12:44  

                                      Bizony! :)

                                      Örülök hogy idetaláltál, szerintem kb te vagy az első .. :D

                                      Felhasználási feltételek


                                      A blogon található összes fotót és írást bármely módon, forrásmegjelölés nélkül felhasználni, a szerző engedélye és előzetes, írásos beleegyezése nélkül tilos! Megsértése jogi következményeket von maga után!


                                        © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

                                      Back to TOP