Ha a szüleimet látogatjuk, mindig választhatok mi legyen az ebéd! :) A hétvégén kelkáposztafőzeléket kértem. Ráadásként megkaptam anyutól azt a fél fej kelkáposztát, ami a főzelékből kimaradt. Mivel egész múlt héten frankfurti levest kivántam (ez évente 1-2x fordul csak elő) ma ez lesz az ebédem!
Frankfurti leves 
Hozzávalók:
- fél fej kelkáposzta 
 - 1 fej vöröshagyma 
 - pár szem krumpli 
 - 4 gerezd fokhagyma 
 - pirospaprika 
 - egész (vagy őrölt) kömény 
 - morzsolt majoranna 
 - füstölt szalonna 
 - 1 pár virsli 
 - 2 kanál liszt 
 - olaj 
 - só, bors 
 - (tejföl)
 
A hagymát a kisütött szalonnazsíron megpirítom, beleteszem a köményt, a fokhagymát.
Beleszórom a pirospaprikát, és gyors keverés után a felcsíkozott kelkáposztát és a krumplit.
Felöntöm annyi vízzel, hogy levesnek látszódjék, majd puhára főzöm.
Itt most vagy előáll az a speciális eset, hogy kívánom a virslit, vagy nem. Tegyük fel, minden oké, ekkor mehet bele a felkarikázott, megpirított virsli. (A karikára vágott virslit először egy kis olajban, serpenyőben megpiritom, hogy jobban nézzen ki a levesben... rájöttem ugyanis, hogy nekem valójában a karikára vágott, főtt virsli nem szimpatikus, nem az ízével van bajom)
Külön edényben könnyű fokhagymás rántást készítek, (olaj, liszt, fokhagyma) majd a levesbe öntöm, összeforralom, és kész.
Én a tetejére szoktam egy kis tejfölt is tenni, szeretem.
Szép napot!
 
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése