Töltött tojás
A töltött tojás is egy régi tradicionális családi recept nálunk. Túl sokszor nem készül, mivel kicsit be lehet sokallni tőle, leggyakrabban tavaszal, húsvét-böjt, esetleg főtt (piros)tojás túltengés esetén. Tegnap hirtelen megkívántam, így nekem ma ez lesz az ebédem.
Töltött tojás
- 7 db tojás
- 1 doboz tejföl
- mustár
- petrezselyemzöld
- kakukkfű (ha van)
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 db zsemle / 2 szelet kenyér
- só, bors
A tölteléket a félbe vágott tojásfehérjékbe töltöm. Ha van olyan rész, ami szakadt, azt apróra vágva a krémhez szoktam keverni, hiszen igazából az a lelke mindennek, a fehérje csónakok (nekem) csak a forma miatt szükségesek. Legszívesebben csak a tölteléket enném, de azt nyersen-sülve-kézzel-villával, a lényeg hogy sok legyen.
A megtöltött tojásokat jénaiba teszem, és 15 percre forró sütőbe tolom. Frissen főtt pertezselymes rizzsel tálalom.
Alternatív változatként az összes fehérjét apróra vágva és a töltelékhez keverve isteni tojáskrémet kapunk! mmmmh.....
Szép napot!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése