Túrós csusza
Egy örökzöld klasszikus következik, aminek mostanában akkora sikere van, hogy minimum heti 1x az asztalra kerül. Valószínűleg nagy szükségem van a kálciumra, hiszen mióta babát várok, korlátlan mennyiségben kívánom a tejterméket. A túrós tésztából én csak a sósat tudom elképzelni, szalonnával és sok sok tejföllel, de találkoztam már eléggé durva kombinációkkal is:
- sós: tejföl, túró, szalonna
- édes: tejföl, túró, porcukor
- szélsőséges: tejföl, túró, porcukor, szalonna (!!)
- roma: tejföl, túró, pörköltszaft
- érdekes: tejföl, túró, porcukor, savanyú uborka (!!!)
Én egy továbbfeljesztett sós változatot készítek a következő módon:
Hozzávalók:
- 1 csomag csuszatészta
- 1 doboz tejföl
- 1 doboz túró
- 1 fej vöröshagyma
- füstölt szalonna
- pirospaprika, só, bors
A tésztát felteszem főni. Amíg elkészül, apróra vágom a szalonnát, és szép pirosra sütöm. A megsüt azlonnákat kiszedem a zsírból, és félreteszem. A szalonnazsírba beledobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, és jó pirosra sütöm.
Bármikor megenném!!! :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése