Sophie's Dinner

...everyone can cook...

2009. október 16., péntek

Töpörtyűkrém

Hű, ez a recept egyetemi éveim legkedvesebb reggelijét idézi! Akkoriban nem sok pénzem volt, és sokszor a büfében reggeliztem egykét szelet töpörtyűs kenyeret, egységárban 50 ft-ért. Annyira megszerettem, hogy egyszer kikönyörögtem a büfés nénitől a receptet, és azóta is gyakran elkészítjük. Semmi extra, sőt első olvasatra akár rémisztőnek s tűnhet, hiszen semmilyen friss alapanyagot nem tartalmaz... viszont emiatt nagyon sokáig eltartható. Ez esetben hajlandó vagyok megszegni a "margarint soha" alapelvet is, hiszen ez biztosítja, hogy a krém hűtőből kikapva egy villámgyors, akár "kabátban talponálós" reggeli alapja legyen. Töpörtyűkrém

  • 0.5 kg házi töpörtyű, bőr nélkül
  • 3-4 ek margarin (így leírva de szörnyű :)
  • fokhagymapor
  • csipős piros arany
  • csemege piros arany
  • mustár
  • kevés ketchup

A házi töpörtyűt ledaráljuk, és hozzákeverjük a margarint, majd piros arannyal és mustárral ízesítjük. Amennyiben nem elég sós, utánizesítjük. Egyszerű de nagyszerű! :)

Szép napot!

0 megjegyzés:

Felhasználási feltételek


A blogon található összes fotót és írást bármely módon, forrásmegjelölés nélkül felhasználni, a szerző engedélye és előzetes, írásos beleegyezése nélkül tilos! Megsértése jogi következményeket von maga után!


  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP