Töpörtyűkrém
Hű, ez a recept egyetemi éveim legkedvesebb reggelijét idézi! Akkoriban nem sok pénzem volt, és sokszor a büfében reggeliztem egykét szelet töpörtyűs kenyeret, egységárban 50 ft-ért. Annyira megszerettem, hogy egyszer kikönyörögtem a büfés nénitől a receptet, és azóta is gyakran elkészítjük. Semmi extra, sőt első olvasatra akár rémisztőnek s tűnhet, hiszen semmilyen friss alapanyagot nem tartalmaz... viszont emiatt nagyon sokáig eltartható. Ez esetben hajlandó vagyok megszegni a "margarint soha" alapelvet is, hiszen ez biztosítja, hogy a krém hűtőből kikapva egy villámgyors, akár "kabátban talponálós" reggeli alapja legyen. Töpörtyűkrém
- 0.5 kg házi töpörtyű, bőr nélkül
- 3-4 ek margarin (így leírva de szörnyű :)
- fokhagymapor
- csipős piros arany
- csemege piros arany
- mustár
- kevés ketchup
- só
A házi töpörtyűt ledaráljuk, és hozzákeverjük a margarint, majd piros arannyal és mustárral ízesítjük. Amennyiben nem elég sós, utánizesítjük. Egyszerű de nagyszerű! :)
Szép napot!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése