Sárgaborsó főzelék - füstölt csülökkel
Biztosan sokak számára hihetetlen, de a városunkban lévő kórházi menza JÓL FŐZ!
A múlt héten sárgaborsó főzeléket ettem, és annyira jól esett, hogy elhatároztam az itthoni ismétlést.
Első lépésben beszereztem egy jókora füstölt csülköt hozzá...
Sárgaborsó főzelék:
- 1 zacskó sárgaborsó
- 2 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, pirospaprika, babérlevél
- füstölthús lé (ha van)
A 2 kis fej hagymát apróra vágtam, és kevés olajban megpirítottam. Egy kis pirospaprikával megfuttattam, majd irány bele a sárgaborsó, a fokhagyma és a babérlevél.
A füstölt levet lezsíroztam (legjobb kifagyasztani valami hideg helyen, akkor egyben lejön a zsír a tetejéről) és víz helyett ezzel öntöttem fel a sárgaborsót.
Nem kell neki túl sok idő, és főni, sűrüsödni kezd. Én a rántást nem sokszor alkalmazom, a széteső borsószemek sürítik inkább a főzeléket.
Főtt csülökszeletekkel tálalom... hmmmm... :)
Ha nincs itthon csülök, akkor hagymás zsírral esszük! Egyik jobb mint a másik!!!
Szép napot!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése